onsdag 26. august 2020

Det nærmer seg

 I dag er Vina på dag 58/59 av drektigheten. Normalt går tisper drektig i 61 til 65 dager. Men valpene kan komme fra dag 58. Kommer de før dag 58 kan det være vanskelig å holde valpene i live. Vina er frisk og fin, i godt humør, spiser og drikker godt. Så alt ligger til rette for en enkel fødsel. 


Jeg har nå begynt å måle Vinas temperatur. En normal tispe ligger på rundt 38 i temp. Vina ligger ganske stabilt på 38,2 nå. Fra i dag skal jeg måle 3 ganger om dagen, grunnen til dette, er at tispa altid har et temperaturfall 12-24 timer før fødselen starter. Får man med seg dette fallet, vil det være lettere å vite når fødselen nærmer seg. Nå er det ikke sååå viktig for oss, for Vina er sjelden alene mer en noen minutter av gangen, så tegnene får man jo med seg. Men tispa kan styre og grave ganske mye på slutten av drektigheten og det kan være vanskelig å skille mellom denne redebyggingen og oppblokkingsfasen som er selve starten på fødselen. Dessuten visst fødselen ikke er igang minst 36 timer etter temperaturfallet, kan det være noe galt, å det kan da være lurt å bli sjekket av en vetrinær. Å vi tar alle forhåndsregler vi kan. 


I dag skal Vina på røntgen. Røntgen er ganske omdiskutert, noen mener det er et must, mens andre synes det er unødvendig. Min oppfatning er at de som har opplevd vanskelige situasjoner er mer opptatt av å ha full kontroll, enn de som har seilt gjennom endel valpefødsler uten særlige problemer. Vi holdt på å miste en valp pga mangel på røntgen, og vi reddet en valp fordi vi hadde tatt røntgen. så ja, her er det sikkerheten først, derfor røntger vi Vina i dag. Da vet vi nøyaktig hvor mange det er, å kan av den grunn vite når fødselen er over, sånn at vi ikke overser en stakkars valp som blir liggende igjen. Dessuten er det klart at vi bor langt unna hjelp og Vina har selvsagt valgt en helg som sin fødselstid ;)

 

 

Vina helt nyfødt.

 Det er virkelig noe å ta imot dyrebare bestevenner med sine egne hender <3 

 Oppdatering på temperatur og røntgen kommer senere i dag. Da er vi igang med morroa!! 


Velkommen valpekjøpere, håper mine oppdateringer vil gi dere en fin og spennende ventetid!
 

 

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden