tirsdag 30. juni 2020

Noe nytt er på gang!

Etter 10 år med avl og oppdrett, skulle man trodd man hadde lært litt. Men neida, når du tror du begynner å kunne  noe, så kommer det en tispe og bare vipper deg av pinnen ....De siste 3 dagene er blitt tilbragt på parringstur. Å jeg har jo lært at jeg til nå har hatt det enkelt. For enkelt er ikke stikkordet denne gangen. MEN jeg har lært utrolig mye! Denne gangen var det Vina som skulle til pers. Det jeg ikke hadde tenkt på, er at Vina er en  gammel jomfru (snart 5), mens hannhunden var en ung lykkelig og svært høflig gentelman! 
Får jeg lov å lukte litt på øret ditt? 

 


Vi kom på rett dag, og de danset og lekte, men hver gang det ble alvor, syntes Vina det var litt skummelt og pep litt, da slapp hannhunden taket umiddelbart, han har jo lært at visst noen piper, så skal man jo være snill!


 

Etterhvert pep hun mer og mer, å han slapp fortere og fortere. Jeg trodde vi var tidlig ute, å avbrøt for at Vina ikke skulle bli irritert. (Sannheten var jo at de egentlig var såååå nær med å klare det) Dagene etter utspant det samme seg. Til slutt var Vina så lei
 at hun ikke ville mere.

 Mild og vakker 💛
 

Jeg ser i ettertid at hun nok skulle hatt mye mer støtte, men jeg er jo vant til to  bruduljer av noen damer som hadde full kontroll og ikke trengte hjelp til noe. Vina var anderledes, å istedenfor å lese hannens signaler, leste jeg Vinas (som om hun var Embla) litt for mye. Så det endte opp dårlig. Vi reiste til slutt til dyrlegen for å ta blodprøve og vurdere insiminasjon. Blodprøven viste at Vina var "ferdig", selv om hun viste tegn til å stå og hannhunden var "gal" ;) De anbefalte oss å gi opp. Men magefølelsen min var anderledes og jeg følte virkelig ikke for å gi opp. Etter flere runder med telefoner til andre, satt jeg igjen med telefonnr til Ragnar i Oslo. Ekspert på reproduksjon! Det var ikke annet å gjøre en å kjøre inn til Oslo by. To bondejenter med gammel volvo og gps på mobilen. Utrolig nok kom vi frem!! Her hadde pipen en helt annen lyd, å jeg fikk grundig innføring i både tall og fysikk,  og etter en liten svett stund på dyrlegens kontor, var iallefall spermen der den skulle være. Tusen lappene bare flagret og nå krysser vi fingrene for at dette gir gode resultater!! Så nå sitter jeg her da, med tusen nye tanker og masse verdifull kunnskap jeg kan ta med meg videre. Men at denne kombinasjonen her bare blir helt fantastiske valper, DET er det iallefall ikke noen tvil om. Jeg fikk låne med meg hannhunden et døgn, og ble rett og slett forelsket!! Så når man blander to så herlige sjeler, ja da må det jo bare bli bra. Å ikke minst er de utrolig vakre begge to!! 

Losnabakkens T-J Tappi og Lappevennens Vina Melasol 
Insiminasjon gir ikke like stor suksessrate som naturlig parring, pluss at vi var lovlig sent ute. Så sjansen for at det blir valper, er ikke den største. Derfor kommer det heller ikke full informasjon om kombinasjonen nå, den venter vi med til vi ser hva som skjer, Men begge hundene er godkjente  og parringen er godkjent av raseklubben.


Bilder av Vina som valp.


 
 
Bilder av Tappi som valp
0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden