mandag 7. september 2015

Miljøtrening

Ønsker du deg en hund du kan ta med deg overalt? En hund som sitter støddig ved din side på benken i byen mens du spiser kakemann? En hund som går fint ved siden av deg langs hovedveien, eller som tar enhver ny utfordring på strak arm?

Ja da må du MILJØTRENE!

For hver lille ting valpen opplever i sine første månder, jo tryggere og enklere hund vil du få når den blir voksen!

Nå er jo ikke valpene så store enda, 8 uker i dag ca. Så da trenger man ikke å kjøre på for mye enda, men litt må til!

 

Miljøtrening kan være så mangt, å ikke tenk at det er tungvint eller ikke nødvendigt å ta med hunden når du skal noe..TA MED HUNDEN UANSETT!!

En liten kjøretur for å handle..Ta på bånd på valpen å la den tusle utenfor butikken i fem minutter..Kanskje treffer dere noen snille mennesker som vil hilse på? Valpen inn i bilen igjen, å må ligge å vente alene i bilen mens du handler! (bra trening)…

Skal du hente sønnen din på fotballtrening? Ta med valpen..Ny kjøretur, ut å tusle litt på et sted der mange unger løper rundt å skriker og skråler..Kanskje noen vil hilse på også?? Eller kanskje valpen vil løpe litt etter ballen?

Glemte du noe på jobben? Ta med valpen, Kanskje det er en litt spennende trapp der, eller  glatte gulv?

Besøke naboen? Ta med valpen! Kanskje det bor en katt der? Eller en baby som kan få stryke på valpen? Eller kanskje valpen rett og slett bare må ligge fint å oppføre seg mens dere prater?

Skal du skifte dekk på bilen?? Ta med valpen..Masse spennende å se å på et verksted..Rare maskiner som lukte olje, og pluselig skrammel og bråk! Dessuten er det alltid noen mennesker som får lyst til å hilse på nurket ditt!! Eller kanskje valpen bare må sitte å kjde seg i bilen mens du gjør et ærend?

Som dere ser så er det ubegrenset hva valpen kan være med på, å vær minste lille opplevelse (positive) vil gjøre valpen din et hakk tryggere i verden, og sjansen for å få en støddig voksen hund øker!

LYKKE TIL!!

Film fra Vinurs første tur til byen alene! Ikke akkurat en knasegod film, men…hehe!

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden