mandag 7. september 2015

Mer basistrening

Dette med innkalling er det mange som lurer på….Å det kan være både vanskelig og hardt, å sette både tolmodighet og frykt på prøve…For man er jo så redd for å miste den lille, at aller helst vil man bure de inne så ingen eller ingenting i verden kan skje med de..Men desverre funker dette svært dårlig..Det å ha hunden løs, er nærmest en “hunderettighet”.Livet er IKKE det samme om hunden må stå og gå i bånd hele sitt liv!

Her ligger en link til et svært viktig inlegg, nemlig INNKALLINGSTRENINGEN! Foreslår at du skriver den ut, å følger punktene de neste måndene..

http://kennellappevennen.blogspot.com/2011/01/innkallingstrening.html

Bare å spørre om noe er uklart!

Det aller viktigste er iallefall å ikke jage og fange hunden..Da mister den umiddelbart tilliten til deg, å den kan være vanskelig å bygge opp igjen.

Noen andre små tips…Ha ALLTID godbiter i lommen….Bruk gjerne hundeforet.

Ikke MAS på hunden, da lærer den å ignorere deg…Si KOM til valpen når den er på vei MOT deg….Ikke mas å si kom når du ser at hunden aldeles ikke vil komme. Da lærer den bare at KOM, egentlig ikke er noe å bry seg om..

NAVNETRENING:

Hunden vet ikke hva den heter enda, så når du vil den skal komme, så nytter det ikke å rope navnet enda..Men hvordan skal du få valpen til å forstå hva den heter da??

Velg et navn på hunden som alle liker, å som alle sier likt….(dialekter kan uttale navn forskjelligt)

Bruk KUN navnet når du er GLAD, ikke bruk navnet når du er irritert eller sint. (OPS …du skal ALDRI være sint på valpen!!!!!) Bruk valpens navn når dere koser å leker, eller når valpen får mat eller trener…Ikke bruk navnet som en kommando, men som en belønning!

IKKE:

KOM HER ASK!!!

MEN:

Å SÅ FLINK ASK!!

IKKE:

SITT ASK!!

MEN:

DYKTIG GUTT ASK Smilefjes som blunker

Positivt positvt positivt!!

Mens du leker med valpen, så bruk navnet aktivt…Når du koser, så bruk navnet aktivt Smilefjes som blunker

Å VÆRE REDD!

Det vil alltid dukke opp små ting valpen er redd for..Det kan være et menneske, en stein, et tre, en bil, en statue, en paraply..osv…Visst du ser valpen er redd, så er det viktig at du får redselen til å gå over, før dere forlater stedet..Ta feks en søppeldunk..Valpen stopper opp å vil ikke gå nærmere..Kanskje prøver den å gå unna, eller kanskje den bjeffer på søppeldunken. Da er det viktig at DU er selvsikker…Trøst ALDRI hunden, det er det samme som å si at tingen ER farlig….Svæææært farlig!!

Det du skal gjøre ,er å late som ingenting, å gå bort til søppeldunken..Ta litt på den, snakk roligt og snilt, å sett deg gjerne ned ved dunken..Lat som ingenting, å vent til valpen begynner å nærme seg..Gi gjerne litt godbiter å kos og lek med valpen..Stort sett vil valpen da til slutt ta kontakt og feks lukte på dunken…Forlat stedet , for så å gå forbi flere ganger til du ser hunden ikke lengre bryr seg Smilefjes som blunker

Skumle ting skal undersøkes og uskadelig gjøres Smilefjes som blunker

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden