mandag 7. september 2015

Basis trening

BITING:

Alle valper har en naturlig trang til å bite og tygge på ting. Det er deres måte å bli kjent med verden på..Men når valpen er blitt rundt 8 uker, er det på tide å slutte med dette.

Det beste du kan gjøre er å ignorere å avbryte leken med valpen når den begyner å bite..I det valpen biter deg , kan du gi fra deg ett lite “skrik”..Dette er det valpene gjør med hverandre når de slåss..Visst en valp skriker, er dette et tegn til den andre valpen om at det gjør vondt å at den skal slutte å bite. Så derfor er det lurt at du også gjør det..I det du skriker, så reiser du deg opp å fjerner deg fra valpen..Vent en liten stund til valpen har roet seg, å gå så tilbake for å leke..Fortsetter den å biter gjør du det samme en gang til..Visst valpen biter for 3 gang, så fjern valpen, å slutt helt å leke med den.Ignorer å holde deg borte fra valpen i mer en 30 minutter..Gjerne i bur, eller bak et gjerde så den ikke kan komme til deg.

Valpen kommer også til å tygge på det meste…Derfor må du hele tiden ha tilgjengeligt noe den kan tygge på.Ofte kan det være lurt å bytte å leker, sånn at de blir “ nye” og spennende, om og om igjen…Tyggebein og leker av god kvalitet må kjøpes inn i hopetall Smilefjes som blunker

 

IKKE la valpen tygge på hånden din, ikke om den er “snill” å bare gnager forsiktig heller. Hunder skal ikke ha menneskehender i munnen sin!!

HALSBÅND:

Husk å ha på valpens halsbånd hele tiden, sånn at den blir vant til det…Ellers kan du få problemer når du skal lære den å gå i bånd!

RO!

Husk at valpen er en liten “baby” å derfor helst ikke bør forstyrres i søvnen sin..La den sove ut, å bestem overfor andre medlemmer i huset, om at valpen IKKE skal forstyrres når den sover.

LEKING INNE:

Visst du ønsker å ha en voksen hund som er svært rolig innendørs, så vil jeg allerede nå anbefale dere å ikke herje med valpen inne..Litt koseleking er greit..Men dra kamper, apportering og annen aktiv leking, bør foregå utendørs. Men dette er opp til hver enkelt familie hva de foretrekker.

MÅLTIDER:

Valpen skal nå spise 3 ganger om dagen..en rutine på 8 – 14 og 19 er passe synes jeg, men det er ikke viktig om det er rutinemessige klokkeslett..Gjør det som passer deg, bare du HUSKER å gi 3 måltider da Smilefjes som blunker Smilefjes som blunker Ikke gi mat noe senere en 19, da det kan føre til at valpen bæsjer i buret om natta.  Valpen bør heller ikke drikke så mye vann før leggetid.

For at valpen skal bli trygg i mat situasjonen, kan du godt klappe valpen mens den spiser. Du kan ta den på hode, stryke den ved munnen, å i tilegg ha noen GODBITER i hånden som du gir valpen mens den spiser, sånn at den lærer at du ikke utgjør noen trussel for den i matfatet..Husk å aldri forstyrre en FREMMED hund når den spiser!! Men lær opp din egen til å bli trygg!!

Når vapen skal få maten sin, så bør du lære den å vente først..Ikke sett ned matskålen mens valpen hiver seg over den..Hold skålen høyt oppe å vent til valpen roer seg å gjerne setter seg ned, FØR du setter ned skålen…Denne teknikken skal oppgraderes etterhvert, men foreløpig så vent til valpen sitter..

Når valpen har spist opp, eller IKKE viser mere interrese for maten, så FJERNER du den..Ikke la maten stå fremme, da blir valpen småspist, å “lat” i matfatet. Du får også en valp som går å bæsjer i tid og utide..Ikke vær redd om valpen ikke spiser det den skal vær dag..Sånn er livet, ingenting å stresse med..Om valpen lar vær å spise i det hele tatt utover 1 døgn, bør du vurdere almenntilstanden dens..

Valper har også lett for å få Diare, oppkast og hikke. Vær obs visst det vedvarer eller om valpen virker slapp.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden