søndag 30. august 2015

Hva trenger valpen i sitt nye hjem?

 


BILDENE ER GOOGLET! Og IKKE mine!
I utgangspunktet trenger ikke valpen så mye, men ut i fra “vår” standar og våre ønsker(det er jo bare såååå gøy å handle til den nye valpen), så er det en del ting en trenger!
MAT:
Valpen bør i sine første levemånder bruke samme fòr som det den fikk hos oppdetteren!
Mine valper spiser nå :
Royal canine junior! Jeg anbefaler alle valpekjøperene å handle inn dette fòret til valpen skal komme hjem! Du får kjøpt det hos dyrlegen din!
Fordunk er kjekt å ha..Rensligt og greit og maten holder seg bedre..man får ofte med dunk på kjøpet visst man spør etter det..Du må som regel kjøpe 10-15 kilos sekker da!

Tyggebein:
Valpen din kommer til å klø noe helt forferdeligt i tennene sine..Den kan gå løs på både bordben og dine fineste sko! Det er derfor viktig å ha masse gode tyggebein..Kjøp gjerne litt forskjelligt…
Det fins ufattelige mengder med forskjellige bein på markedet. Margbein er fint. Griseører er alltid en slager, men ikke gi så mye da valpen kan få vondt i magen av det!

Dentastix er også lurt å ha..De renser valpens tenner og gir en “litt” mer behagelig ånde! Og selvsagt, hundene elsker de!!

 

Godbiter!!
Når du skal trene med valpen din, (noe du skal gjøre fra dag 1) så trengs det godbiter…Visst valpen din liker mat godt, så kan du i først omgang bruke fòret…Bruk da rasjonen som hunden skal ha i løpet av dagen..Feks istede for å gi hunden frokosten i skåla, så tar du frokosten i hånden din, å så trener dere sammen!
Andre godbiter for mer kresene hunder kan være:
Provit! Mine hunder synes dette er skikkeligt godt! Ikke er det så usunt heller ;)
Om en litt dyrt!!

Når det kommer til SKIKKELIG trening, å da mener jeg feks valpekurs med forstyrrelser eller trening i byen eller blant annet gøy! Da trengs det hardere skyts til som regel! Da kan Mira og Embla anbefale:  grillpølser(billig pakker fra rema 1000), ostebiter, leverpostei på tube, karbonader eller skinkebiter!! Kyllingfilet visst du er RIK!! Bruk fantasien Smilefjes som blunker bare pass på at hunden ikke blir tjukk!

 

SKAL VI LEKE?
Klart vi skal!
Ikke tenk økonomi når du kjøper hundeleker, tenk trygghet! Små valper har skarpe tenner og kan ødelegge en leke fort å få feks noen deler i halsen eller svelge det, noe som kan få fatale konsekvenser!
Jeg anbefaler at du tar turen til en god dyrebutikk og kjøpe merkeleker!
Min favoritt er KONG !
De har et stort utvalg og det er skikkelig bra kvalitet!
Her er et utvalg av det jeg har hjemme og som lever i beste velgående, selv etter flere års gnaging!

Billige alternativer (Emblas desiderte favoritter):
Ingenting slår er real drakamp!!

Og så MÅ du jo bare ha en PIPELEKE! Det fins ufattelige mengder å velge i! Velg de dyreste, så har du en leke som er trygg og som varer leeeenge!!

 

Vel, da har valpen både spist og lekt…Da er det tid for å sove!!
Jeg er en burforkjemper…Jeg mener at bur er best for valpen..Den lærer seg å trivest i buret (kommer alltid en tid i hundens liv at det er lurt at de kan ligge i bur!), Hunden kan bruke buret som sitt private sted..Ligger valpen/hunden i buret så IKKE forstyrr! De er godt for valpen å ha et fristed som de vet at de kan sove trygt i!
Visst valpen er vant til å ligge i bur, så går både renslighetstrening og alenehjemmetrening mye enklere..Valpen går IKKE på do i sin egen seng! Og når den skal være alene hjemme, så føler den seg trygg i hulen sin! Dessuten risikerer du ikke at valpen har revet ned fire blomsterpotter og gnagd av tv antenneledningen din!

MEN, nye regler i Norge anbefaler ikke bruk av bur. Så velg store gode bur, å bruk de kun i den værste valpeperioden. Voksne hunder skal ikke være i bur, med mindre de er i bil eller ved andre spesielle anledninger.

Bruk solide bur i bilen. feks variocage eller hercules. Inne kan du godt ha flykasse eller stålbur

Flykasse

Smilefjes som blunker

Noe jeg synes er praktisk med flykassene, er at hårene samler seg inne i buret, istede for at det virvler rundt over alt! Tror også at valpen føler seg tryggere og det er lunt og fint der inne..Har du en våken og nysgjerring hund, kan dette buret også dempe utsynet og roe hunden. Noe som igjen kan føre til at hunden bjeffer mindre når den er alene.

STELL:

Klosaks

Tannbørste

Pelsbørste

Her er det utallige muligheter, ta deg en tur på dyrebutikken å sjekk ut hva de har Smilefjes som blunker Det meste kan brukes og er greit. etterhvert vil du finne din favoritt.

 

Ut på tur, aldri sur!
Ikke glem refleks til hunden da!!!

Halsbånd og lenke!!
Her er det så mye å velge mellom, og de er som regel like gode alle sammen..MEN, ikke kjøp strupehalsbånd !!!!!!Myke gode trygge bånd med ordentlig lås, og solide ringer. Kjøp også et navnemerke med telefon nr på, i tilfelle valpen skal forsvinne! Jeg har også en liten beholder med “kortisontabeletter” på halsbåndet..I tilfelle
valpen skal bli bitt av hoggorm e.l! Merker jeg liker...HUNTER ;)

 

Så skal du lære valpen å gå løs!
Da anbefaler jeg at du bruker en langline!
Langlinen bør være 15 meter og i en sterk farge!


Vel hjemme i stua må valpen ha mat! Å da er det kjekt med noen solide skåler.
det fins jo så mye fint ! Se på disse da!!


 

Når valpen er god og mett så kan den enten gå å legge seg i buret sitt som er strategisk plassert i huset….ELLER den kan synke ned i yndlings senga som står i nærheten av der resten av familien oppholder seg!
Det fins masse å velge i, men husk at valpen kan gnage litt i begynnelsen og at det ofte kan gå ut over senga..Jeg anbefaler en plastikkseng i begynnelsen av denne typen:

 

index

Når valpen er blitt litt eldre, å ikke gnager på senga lengre, kan du invistere i noe mye flottere..som feks disse?

 

Å sist men aldeles IKKE minst! Nemlig en viktig viktig sak som vi hunde eiere MÅ ta tak i! Nemlig…….
Bæsjeposer!!!

MEN, nå kommer det er STORT men!!
Alt dette er slettes ikke nødvendig! Valpen din kan godt sove i en pappkasse med en håndkle i,
spise av en gammel tallerken…
leke med en sokk, eller en tom dorull,
Valpen koser seg på tur med en halsbånd fra rema 1000 og kan gå i en hjemmelaget langline av gammelt tau!
Valpen MÅ ikke ha et nytt flott bur..Det fins mye på FINN.no!
Det viktigste er at valpen er elsket og blir tatt godt vare på!!

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden