onsdag 12. august 2015

Daglig håndtering

Valpene vokser i rekordfart, å i dag er de hele 4 uker!!

Så nå har jeg laget til valpebinge ute, så når de har fått sovt formiddagsluren sin, så blir det ut for første gang. Alltid spennende det.

Å håndtere valpen dagligt. Hva betyr det egentlig?

Det er veldig viktig at jeg som oppdretter gjør dette, men det er like viktig at dere fortsetter disse rutinene når valpen kommer hjem. Det å kunne håndtere en hund, betyr at du som eier skal kunne gjøre hva du vil med hunden, uten å måtte utsettes for kamp.

Feks pusse tenner (Ja det må også hunder gjøre), klippe klør, bli vaska/badet, få medisiner, bli klippet, gå til dyrlegen, løftes inn i høy bil o.s.v.

Valpen skal løftes på hver dag, bli klappet, børstet, ta på labber og i munnen. Legges på ryggen, holdes fast. vaske de litt med en klut. Ja det er masse forskjelligt man kan gjøre for å håndtere valpene, det viktigste er at man er rolig, behersket og tolmodig. Valpen skal på en god, trygg og bestemt måte, lære at det er DU som bestemmer.  Å det er en god investering i fremtiden.

Jeg har drevet med daglig håndtering siden valpene ble født, å de er allerede på god vei til å bli ganske samarbeidsvillige. Men det er slettes ikke alltid, noen ganger vil de heller bite meg i nesa, eller hopper og sprette Smilefjes som blunker Men nyklipte klør og børsta ble de alle sammen i dag og Smilefjes som blunker

https://www.youtube.com/watch?v=6-d43QC9mTI&feature=youtu.be

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden