Oppdrett av Finsk lapphund og Islandsk fårehund

Lappevennen Tindra og Fairdogs Dixie

Sider

lørdag 16. juli 2011

Om å puste lettet ut!

Normalt sett er hjernen min i bloggemodus, å jeg ville skrevet en tittel som ville fått alle til å grøsse å lese innlegget med stor URO! Men så slem kan man ikke være når man har 13 valpekjøpere som gleder seg hemningsløst til å få sin golleklump hjem! Så derfor skriver jeg i dag som den SNILLE oppdretteren jeg er og ikke som blogger!! Så vet dere det, at alt gikk bra til slutt!

MIN “blogge” BLOGGETITTEL!

DAGEN DA MITT VÆRSTE MARERITT BLE OPPFYLT!!

Jeg våknet klokka halv 7 av at valpene bjeffet sånn….Å sta som jeg er så nektet jeg plent å stå opp! Her i huset skal INGEN våkne før tidligst klokka 8!! Så vil de hyle og mase, så vær se god!!

Etter ca 30 minutter hører jeg Embla også bjeffe, men jeg tenker hun sikkert er drittlei av å høre på bjeffingen å vil hinte til de om at de kanskje burde være litt stille!!

Men bjeffingen fortsetter for full styrke, å jeg drar dyna over hode å stønner..NEI, her skal det bli stilt igjen før mor står opp..Ingen valper i dette huset som får viljen sin av å bælje klokka 7 på morran!

Etter nok en halvtime, hører jeg det rasler i grusen under soveromsvinduet mitt, og Emblas pinte bjeff når ørene mine der langt under dyna…Embla bjeffer så og si ALDRI, å dette var ikke et vanligt bjeff heller…Hun hørtes redd ut, å så gikk det plutselig opp for meg!! Embla er UTE!!!

Jeg skvetter opp av sengen å løper halvnaken ned i gangen, gjennom badet, og inn på vaskerommet! Der står døren åpen UT!! Jeg blir en smule irritert for Mira har lært seg å åpne dører, å i dag var det altså den døra som hun hadde greid å åpne..Jeg svinger inn på valperommet å trør i en valpebæsj! Æsj, tenker jeg, å kikker på islenderene som bæljer verre en noen gang! Er det muligt tenker jeg å sender gode tanker til lappisene som er helt musestille i sin kasse…

Jeg runder døra inn til lappene ,å blodet fryser til IS! Kassen er TOM!

I full panikk snur jeg på hælen og stormer til døren, å kikker ut…..Det er ingen å se…….Jeg løper ut, nesten naken igjen ja….Godt jeg bor på landet!!  Jeg roper på Embla,  men hun kommer ikke..Jeg hører bare det forpinte bjeffet igjen..Jeg løper over gårdsplassen, å oppdager til min store skrekk at alle grinder og porter står åpne…..Jeg runder hushjørnet og treffer grusen med føttene , å endelig kan jeg puste lettet ut….Embla ligger forpint på bakken å forsøker å holde kontrollen på 6 elleville lappevalper som har RØMT!

Jeg får samlet sammen banden og putter de tilbake i valpekassen!! Takk for at dette gikk bra! Hva hadde skjedd med Miras valper om ikke Embla hadde tatt ansvar??? Mira ja, å hvor er så hun?? Joda, hun kom nå tuslende ut av skogen da jeg ropte på henne..Med tunga på skeiva å med verdens lykkeligste fjes!! Møkkabikkje!!

Så fra i dag av innføres nye regler i huset! Kanskje på tide å begynne å låse dørene?? Å ha alle griner og porter lukket om natten, bare sånn i tilfelle??? Må visst lage en sikkerhet på valpekassene også, siden valpene har greid å få lemmen til å dette ned å rømme ut av kassa !

Jaja, alt gikk heldigvis bra, takket være superhunden Embla!!  Men tankene flyr til senarior man helst ikke vil tenke på!!

2 kommentarer:

  1. Underveis mens jeg leste, glemte jeg overskriften på innlegget og ble sittende med hjertet i halsen og puls på næmere 200... Jeg tror ikke på noe, men jeg takker allikevel alle høyere makter for at dette gikk bra! Huff, for en følelse det må ha vært for deg...
    Klem!

    SvarSlett
  2. Dt er jo slikt som er en veldig bra historie-etterpå:-))) Godt det gikk bra, og ja, godt man bor på landet, tjihi!

    SvarSlett

LAPPEVENNENS ALLER FØRSTE

LAPPEVENNENS ALLER FØRSTE

LAPPEVENNENS ALLER HERLIGSTE!

LAPPEVENNENS ALLER HERLIGSTE!

.

Teijo Valtteri. Antero Viljami,
Eero Elmeri, Miro Eliel, Heimo Santeri, Tinkaliina.

LAPPEVENNENS MEST FANTASTISKE

LAPPEVENNENS MEST FANTASTISKE

.

Keila Dimma, Runa Embla, Falki Godur,
Kelinn Draumur, Idun Nora, Isjaki Stormur, Brosi Haukur.

Lappevennens Trym Raudur Heikeson

Lappevennens Ljufa Vina Heikedottir

Lappevennens Hringur Bangsi Heikeson

Lappevennens Snati Vinur Heikeson

Lappevennens Samur Bòi Heikeson

Lappevennens Litla Freya Heikeson

Lappevennens Blida Gulli Heikedottir